28 februari 2017
Foto: Unleash

Dit weekend laten onze vrienden van Unleash een broodnodige dosis hard-techno los op het Antwerpse nachtleven. We kennen ze van een reeks feestjes in Petrol en ze zijn niet vies van de wat hardere beats. Genoeg geluld, we laten mede-organisator Sylvester aan het woord!

Wij zijn een vriendengroep afkomstig van over het water, meer bepaald uit Sint-Niklaas en omstreken. Aangezien we redelijk wat vrienden hadden die ook met muziek bezig waren, hadden we al snel de drang om zelf eens iets te organiseren. Al snel werden onze feesten te groot voor in Sint-Niklaas te houden en hebben we de oversteek gewaagd.

In het dagelijkse leven zijn we blue collar workers zeg maar. Iets wat het voor ons een nog grotere uitdaging maakt, aangezien we geen van allen er in geschoold zijn. Onze muziek is onze passie en we organiseren Unleash dan ook puur uit deze passie.

Het concept is ontstaan nadat we hadden besloten dat we onze feesten wouden opsplitsen.

Onze roots liggen vooral bij de vroegere hardcore en breakcore scene en onze eerste feesten hadden alles van techno tot hardcore.

In Sint-Niklaas werkte dit, door het beperkte aanbod, maar om onze avonden beter te kunnen uitwerken besloten we voor de techno zijde Unleash op te richten.

We hebben dan meteen geopteerd voor Petrol aangezien dat toen de meest voor de hand liggende keus was qua locatie en sfeer.

We willen de donkere en stevigere kant van techno laten voelen aan een zo breed mogelijk publiek. Oud of jong, alternatief of juist niet… Het maakt niet uit zolang de neuzen maar in dezelfde richting staan, naar de DJ.

Na Petrol was Ampere voor ons wel de toplocatie in Antwerpen. De sfeer die daar hangt vind je nergens anders in Antwerpen. De locatie, de historiek (een oude opslagplaats van de NMBS). Ook de aankleding, zoals het stuk van de Berlijnse muur dat er staat, ademt techno en is lekker donker.

Combineer dat met goed licht, geluid en voorzieningen en het kan niet beter. Vanaf dat we er de Electric Deluxe avond hadden meegemaakt in 2015 waren we echt verkocht aan de zaal. Nu, twee jaar later, zijn we er eindelijk zelf klaar voor.

We mogen zeggen dat we intussen wat ervaring hebben. Zo hebben we reeds zalen gehost in zowel Gent en Leuven. Alsook Elements Festival in Brugge en Basic Summerfest in TRAX te Roeselare. Dit waren steeds topervaringen om samen te kunnen werken met bevriende organisaties en zo ons terrein langzaamaan uit te breiden.


Industrializer gekend van zijn live sets met The Advent, speelt in Ampere een liveset, een aspect dat voor ons steeds een meerwaarde vormt.

Niet dat DJ’en op zichzelf geen kunst is, maar een artiest die live speelt heeft toch een extra dimensie als het ware. Het gaat dan over de vibe, aangezien je dan niet enkel met een entertainer bezig bent, maar ook met een producer die zichzelf echt kan blootleggen in zijn muziek.

Het wordt de moeite om naar Ampere te komen. Hij staat voor de techno die we willen brengen én het is al enige tijd geleden dat hij op Antwerpse bodem is neergestreken.

Anderzijds moet iedereen ook afzakken om deel uit te maken van het nieuwe hoofdstuk van Unleash, in de beste club van België, met een line up van wereldklasse.

Gewoon de dansbenen eens goed loslaten op lekkere stevige techno. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Sylvester Boon

RSVP UNLEASH

Gelijkaardige artikels | Home →

Volg ons

Facebook Instagram Twitter