Waarom eens geen lekkere pint pakken in de oude binnenstad? Zak na een drukke werkweek af naar de pleintjes onder de prachtige gildehuizen en beleef samen met uw vrienden de perfecte vrijdagavond.

Hoe die er precies uitziet laten we volledig over aan u. Flying Pig zorgt alvast voor een mélange van drank, heerlijke spijzen en muzikaal vertier. Dit alles in een mooie setting en u doet de rest!

Flying Pig wil in de historische binnenstad, avonden organiseren zoals dit hoort in een Bourgondische metropool: een extraordinaire ontmoetingsplaats met een mélange van drank, heerlijke spijzen en muzikaal vertier.

Het vliegend varken is vorige zomer gestart door drie jonge Antwerpenaren die de perfecte vrijdag wilden organiseren op de Grote Markt. 

Vzw Hista, opgericht ter revitalisatie van de historische binnenstad, onthaalde dit initiatief enthousiast. Met een gemeenschappelijk ideaal sloegen we de handen in elkaar en werden er zes edities Flying Pig georganiseerd.

In anderhalve maand voorbereidingstijd, een garage als werkruimte en een eigen bescheiden startkapitaal is er een sterke prestatie neergezet. Flying Pig kon op veel enthousiasme rekenen en een doorgaans jong publiek herontdekte de weg naar de Grote Markt.

Bovenal wil Flying Pig een concept ontwikkelen waar Antwerpen trots op kan zijn. De Grote Markt en andere historische pleinen moet hersteld worden in hun oude grandeur door terug gezellige ontmoetingsplekken te worden.

 
 
 
 
 
 
1
1

Tijdens het nuttigen van uw eerste pintjes of cocktail moet je op Flying Pig niet op uw honger blijven zitten. De ambachtelijke traiteurs die we uitnodigen variëren van een broodje speenvarken tot in een Italiaanse houtoven gebakken pizza’s.

Kortom, herontdek de hippe oude binnenstad en ga vrijdag na uw werk een keer genieten van uw eerste vrijdagse pint op Flying Pig.

De bar wordt om de twee weken op een ander prachtig plein neergeplant, dus hou onze facebook pagina in de gaten!

De eerst volgende editie zal plaats vinden op 1 augustus op de Vrijdagmark vanaf 17u. Tot dan!

Andy Bunarto
juli 2014

Andy Bunarto

Beroep: productontwikkeling, digitale marketing
 Interesses: social drinking
www.flyingpig.be

Lees meer recente artikels

Artist Interview: Adriatique

FEATURED (ENGLISH)

Een tikkeltje rauwer met Unleash

SYLVESTER BOON

Fotospecial: Kemizz

FEATURED INTERVIEW

Artist Interview: Reinier Zonneveld

FEATURED

Fotospecial: Lichtwaas

JAMES CHRISTOPHER WOODS