2 november 2016

De foto’s van Robin “Kemizz” Goossens spreken weinig tot de verbeelding en tonen vooral een eerlijk en tijdloos beeld. Of het nu portretten, landschappen of obscure projecten zijn, Robin heeft door de jaren heen zeker een eigen stijl ontwikkeld dat we niet veel zien. In deze fotospecial zoeken we naar zijn roots als fotograaf. Enjoy!

Wie ben je en waar liggen je roots?

Ik ben Robin Goossens aka Kemizz. Geboren te Vilvoorde, maar ik heb heel men leven in Grimbergen gewoond. Tot een jaar geleden, dan ben ik naar Antwerpen getrokken en hier heb ik zeker nog geen spijt van!

Als kind was er al gauw één ding duidelijk: ik en school of gezag, dat ging niet goed samen. Ik ben er dan ook heel vroeg mee gekapt. Daarna ben ik nog wat blijven aanmodderen om dan op zeventienjarige leeftijd de grotemensenwereld in te stappen en te beginnen werken.

Hoe ben je begonnen met fotografie?

Mijn vader en grootvader waren tijdens mijn kinderjaren ook bezig met fotografie, maar ikzelf ben er zelf actief mee bezig sinds 2005.

12080193_10153759743139271_2386710548373973655_o

Eigenlijk heb ik een heel parcours afgelegd. Lang heb ik in de metal en hardcore scene gezeten, ook al was dat niet echt m’n muzikale voorkeur, maar daar gebeurde genoeg op en rond het podium dat ik interessant genoeg vond om vast te leggen. Later ben ik dan de concert wereld in gestapt en overgegaan op professioneel niveau.

“Mijn stijl zou ik omschrijven als eerlijk, donker en tijdloos. Donkere wolken, grauw en grijs, dat heb ik het liefst.”

Welke onderwerpen schiet je vooral?

‘s Weekends ben ik vooral te vinden in het nachtleven, maar door de week houd ik mij vooral bezig met persfotos van artiesten te nemen.

Maar zeker ook met het donkere zwart-wit werk, landschappen, fine art en groot formaat prints.

Zou je je stijl kunnen omschrijven?

Eerlijk, donker en tijdloos. Kleuren zeggen me niets, maar ik ga bijvoorbeeld ook geen foto’s nemen als het mooi weer is.

Donkere wolken, grauw en grijs, dat heb ik het liefst.

Ook in een club of op een festival doe ik dat het liefst, er zijn spijtig genoeg weinig artiesten of promotors die mijn visie delen of die hier nog beetje bang van zijn. Elke club of gig heeft een bepaalde sfeer. Iets wat ik probeer te vermijden is het gebruik van de flits, het geeft vaak een vertekend van de avond of de lightshow van de artiest.

Momenteel met een aantal reeksen bezig die zelf meer richting een horrorverhaal zullen gaan, daar ik zelf nochtans een vrolijk persoon ben.

 
 
 
1
1
Wat zijn zoal je favoriete spots om te shooten in Antwerpen?

Ik woon zelf in de jodenbuurt, en die buurt heeft gewoon iets heel fotogeniek. Maar er zijn tal van andere plaatsen waar ik graag rond zwerf, zeker nu in de winter als het licht er mooi zit. De kaaien en havenzone horen daar zeker bij.

Zoek je regelmatig unieke locaties op buiten Antwerpen?

Yes, dat doe ik zeer vaak. Ik durf zelfs om drie uur in de namiddag nog halsoverkop de auto in te springen en te rijden tot ik iets interessants tegenkom, of dat nu Zeeland, de Ardennen of Parijs is.

dscf9181

dsc03512-edit-edit-edit-edit-edit

Wat is je link met AFTRWHAT?

Ik ben per toeval eens op een barbecue beland van de AFTRWHAT crew, sinds die dag zijn we beginnen samen werken en lever ik alle fotos voor al hun huisartiesten en events waaronder zeker ook AFTRSUN festival.

Ook Vision Machine’s en Natasja’s artiesten foto’s komen van jouw hand. Ken je het duo goed?

Ik heb ooit eens met Ylli (Vision Machine, red.) gekust en sindsdien, … haha neen!

Ik ken ze beide wel al even en ondertussen zijn we zelfs beste vrienden geworden. We zitten op dezelfde lijn qua sfeer en ideetjes, al wat donker en grauw is past perfect in hun artwork en social media feed.

Kemizz Kemizz.com Insta Kemizz

dsc09743-edit-2-edit-edit-edit

Gelijkaardige artikels | Home →

Volg ons

Facebook Instagram Twitter