(foto’s: New Koncept)

HMEWRK is een concept dat Roel & Robbe (Flapjackers), Niels Feijen en Wim (Dj Licious) hebben opgestart twee jaar geleden. Wim kreeg de vraag om elke donderdag iets te doen in Antwerpen en vond dat er reeds heel veel avonden bestonden… maar die eigenlijk allemaal hetzelfde aanboden. Dus besloot hij om dat gat te vullen en zelf kwalitatieve house avonden te brengen.

Wim kwam toen eigenlijk gelijk uit bij Niels, Roel & Robbe om hen te vragen hier mee in te stappen, omdat zij in zijn ogen mee aan de top staan van goede house muziek hier in Antwerpen. Na twee jaar ons ding te hebben gedaan in Club Baroque, is het nu tijd voor een frisse wind en die leek uit de juiste richting te komen bij Club Vaag.

House-werk op donderdag

De eerste editie van HMEWRK vond plaats eind november 2013. Na enkele weken zonder veel tam-tam te maken, zagen we dat er elke week meer en meer volk kwam. Waarschijnlijk omdat we indertijd het enigste feestje waren dat iets of wat kwalitatieve deep-house brachten op donderdag, dus zat de keet in een mum van tijd elke week vol!

Traditioneel gezien is donderdag zeker een studentenavond, maar we merken ook dat buiten de student-die-iets-meer-verwacht-van-muziek, we toch ook veel andere mensen zien passeren. Tenslotte is elke avond gewoon een uitgaansavond, als het excuus voor de hangover de dag nadien maar goed genoeg is.

12032166_453364724851244_2211264308845294644_n

11032267_453363781518005_1652974714609579217_o

12029836_453364618184588_6053007701044564053_o

Founding Fathers

Voor Wim is het allemaal begonnen met een concept genaamd SHOMI, oorspronkelijk in Stereo Sushi, een superfijne club in Antwerpen. Ondertussen zit SHOMI in La Rocca op vaste basis en met dit concept en hosten we ook een stage op Summerfestival én over heel België een paar speciale SHOMI gigs. In februari bestaat het negen jaar en op 24 oktober nodigen we onder andere Mike Mago uit in La Rocca. Daarnaast organiseert Wim ook al een dikke zes jaar de labelnights van Defected in the House.

Roel vormt samen met Robbe het Jackin’House-duo Flapjackers, die sinds dit jaar ook residents zijn in Café d’Anvers. Daarnaast richtte Roel ook het label Forrest Walker Records op en host hij de gelijknamige stage op Dystopia Festival. Verwacht binnenkort ook daarvan de eerste labelnights in Café d’Anvers.

Niels ten slotte kennen we al langer als één van de betere house-dj’s in Antwerpen die met eigen concepten als UNDER en binnenkort ook Tell No One (eerste editie 30/10) niet meer weg te denken is in de Antwerpse house-scene. Bij Tell No One zal heel het house spectrum worden gecombineerd, van jackin- tot deep- en tech-house.

Verhuis naar De Shop

Sinds dit seizoen zitten we dus in Club Vaag, de kelder onder De Shop. De eigenaar had al eens van ons gehoord en wou eens met ons praten… en van het één kwam het ander. De reden dat we zijn weggegaan uit Baroque is deels omdat we daar met een soundsystem zaten dat in onze ogen eigenlijk niet voldoende was. Club Vaag daarentegen heeft een alom geroemd Funktion One soundsystem. Ook de capaciteit van de club werd een probleem. Met een ongeveer dubbel zo grote zaal, kunnen we in Club Vaag ook meer volk bereiken.

Het was geen gemakkelijke beslissing om te verhuizen, want wij hebben in Baroque zeer mooie tijden beleefd, maar wij geloven rotsvast in het enorme potentieel dat Club Vaag ons te bieden heeft. Iedereen die hier al geweest is, is even enthousiast als ons. Het feit dat Feestgedruis hier zijn feesten doet klopt muzikaal ook iets beter bij wat willen: Een donkere, underground sfeer, waar iedereen welkom is en komt voor te dansen.

Wim, Roel & Niels
oktober 2015

Lees meer

Artist Interview: Adriatique

FEATURED (ENGLISH)

Een tikkeltje rauwer met Unleash

SYLVESTER BOON

Fotospecial: Kemizz

FEATURED INTERVIEW

Artist Interview: Reinier Zonneveld

FEATURED

Fotospecial: Lichtwaas

JAMES CHRISTOPHER WOODS

Fotospecial: Vlad Solovov

VLAD SOLOVOV

Onder de radar met KleinHouse

KATHLEEN CEULEMANS

EDGE: Een warme vibe in Piaf

ERAN AVINER

Artist Interview: Nastia

FEATURED INTERVIEW

In Order To Dance: R&S – Renaat Vandepapeliere

FEATURED INTERVIEW

Popperola & Ampere present: TEEN

TOM NYS

Artist Interview: Iris Menza

FEATURED INTERVIEW

Take Events: No-nonsense house & techno

Tom Vandenbulcke

Shht … Tell no One

FEATURED

HMEWRK: Kwaliteitshouse op donderdag

WIM, ROEL & NIELS

OPIUM: Hoe reizen een concept kan beïnvloeden

TIM MEIRESONE

SONDER: Een samenloop van verschillende verhalen

FRED & DYLAN

Klank @ Superdiesel & Trix

TOM LAUWERS

Ecstatic Open Air & Weekender

FEATURED

UNDER OPEN AIR

FEATURED

Taub Recordings – Fake That

FEATURED

KleinHouse Open Air: Ecologisch en duurzaam festival

KATHLEEN CEULEMANS

Konstruktiv: Multidisciplinary design in Antwerpen

FEATURED

Subkulture: Meer dan een agency

NICK

Warm Open Air | How I Work

FEATURED

Feiern

LAURENS MONDT

thumbnail fonik events

FONIK Events: Verbind mensen door muziek

DIEGO REMES

Klank Music & Notoir: Artist Interview

RAF & TOM

Zeplin: Nice people dancing to good techno music

VICTOR VERBAET

Magic Fridays notoir prisma surplus club808 nelson donck mathias theerens Root Digital

Magic Fridays

FEATURED INTERVIEW

Fancy Footwork: Shuttles & Foot Juice

KONICHIWA CREW

Music is Ours

FEATURED

Ecstatic

FEATURED INTERVIEW

Labyrinth Club Logo 1

Labyrinth Club

FEATURED INTERVIEW

flying pig

Flying Pig

ANDY BUNARTO

FLATFISH

FEATURED INTERVIEW