Wat is jouw idee van de ideale nacht uit? Vijf vrienden waren hier redelijk snel uit en besloten de proef op de som te nemen. Wat ooit begon met wat gezellig gekeuvel in een Antwerps restaurant, tijdens de melodische beats van Joris Voorn, groeide op korte termijn uit tot een ware fulltime hobby. Nooit hadden we gedacht effectief evenementen te organiseren, maar bij een hapje en een drankje besloten we onze stoute schoenen aan te trekken: Klank Music was born!

Raf, Dieter, Nick, Dimitri en Tom. Dat zijn de vijf vrienden achter Klank Music. Met onze gezamenlijke ervaring en passie voor house en techno kon dit niet misgaan. Alle vijf hebben we immers het afgelopen decennium de beste clubs en festivals in Europa afgeschuimd, met als hoogtepunt een jaarlijkse uitstap naar “The White Island”.

Evenementen van Klank Music staan voor kwaliteitsvolle elektronische muziek in een intieme omgeving, vrij van vooroordelen of commercieel denken. Hiermee willen we terug naar de essentie van het uitgaan, iets wat volgens ons minder en minder voorkomt in het Antwerpse nachtleven. Onze visie werd op het eerste evenement “KLANK” vertaald in gratis shots gedurende de nacht, scherpe entreeprijzen en een eerlijke kans voor opkomende DJ’s. We onderscheiden ons van de huidige concepten door te opperen voor “Healthy Clubbing”.

Klank Music heeft goede banden met de bio-winkel “Het Natuurhuis” en we dragen onze visie hoog in het vaandel. Feestgangers konden hiervan meegenieten door het verkrijgen van gratis guarana energy-shots aan de inkom. In de toekomst wil de organisatie zeker nog dieper inspelen op deze stokpaardjes.

Het is onze bedoeling om telkens een gevestigde waarde te boeken uit binnen- of buitenland, gesteund door talentvolle Antwerpse artiesten. Zo was er op hun eerste editie Ugur Yurt, DJ met Turkse roots en bekend van La Rocca, Cafe d’Anvers en de gloednieuwe hotspot Labyrinth Club. Ook kozen we niet toevallig voor Piaf als locatie, gelegen op het oude Petrolium-Zuid. Met haar gezellige ruimte en geen overbodige “bling bling” voldeed ze perfect aan hun eisen. De combinatie van voorgaande zorgde voor een meer dan geslaagde eerste editie.

We kenden, volgden en geloofden al veel langer in de huidige resident DJ’s en we willen op deze manier ook een platform geven om hun talenten verder te ontplooien. Met Notoir, Chop & Sync, Alexandro Tachyani en Neszouza hebben we een perfecte mix tussen deep-house, tech-house en techno. Net die balans zorgt voor de unieke sfeer en muzikale trip die we de bezoekers willen aanbieden.

Met oog op de toekomst zijn we momenteel sterk bezig ons netwerk uit te breiden met internationale booking agents, om zo een aantal zeer verrassende en kwalitatieve namen te kunnen aanbieden op volgende evenementen.

Tot op de volgende editie van KLANK!

Raf
maart 2015

Artist Interview: NOTOIR

Wie ben je en waar liggen je roots?

Ik ben Tom Lauwers, juist 31 geworden en opgegroeid in Brasschaat. Momenteel woon ik in Antwerpen, meer bepaald op het Eilandje. Mijn muzikale roots zijn redelijk gevarieerd, zo was ik bijvoorbeeld rond mijn tiende enorm fan van Guns ’n Roses, pas rond m’n 16 ontdekte ik techno…

Wat houdt je (buiten muziek) nog bezig?

Ik heb twee grote passies: muziek en voetbal. Muziek vertaalt zich in mijn bezigheid als DJ, maar evengoed in het afschuimen van clubs en festivals. Naast muziek kan ik genieten van een wedstrijdje voetbal, zowel voor de tv of in het stadion als zelf op het veld. 

Welk genre draai je? Door welke artiesten wordt je zoal beïnvloed?

Ik speel een mix van deep-house, tech-house en techno.

Er zijn ongelooflijk veel artiesten die mij beïnvloeden, maar als ik er een paar moet noemen die dat op dit moment doen zijn dat onder andere Santé, Philip Bader, Kölsch, Nic Fanciulli, Sabb en zeker Joris Voorn.
Dit zijn artiesten die ik al heel lang volg en die nu ook meer bekend worden bij een groter publiek.

Het zijn zowel goede DJ’s als goede producers die hun eigen, herkenbare sound hebben maar er toch in slagen om steeds vernieuwende muziek te maken en te spelen.

Waar zie je jezelf draaien over dit en vijf jaar?

Hopelijk kunnen we nog veel events organiseren met Klank Music en hier verder mee groeien. Het is ook onze bedoeling om, niet alleen mezelf maar ook de andere artiesten hierdoor meer in de kijker te plaatsen.

Het is wel opvallend dat ik al twaalf jaar met muziek bezig ben en dat ik nog nooit zo ambitieus en gedreven ben geweest dan op dit moment.

Ik ben bijvoorbeeld ook volop aan m’n eigen producties bezig en heb bijgevolg hoge verwachtingen over de komende vijf jaar. Dromen mag…

Favoriete schijf op dit moment?

Dat is een moeilijke, maar ik ga voor “The Very Next Day feat. Wrong Jeremy (Adriatique Remix) – Flowers and Sea Creatures.” Het is een plaat die iets zwoel en sexy heeft maar ook iets heel dansbaar.

Wanneer is een set voor jou geslaagd?

Eerst en vooral: als het publiek volledig uit de bol gaat natuurlijk. Voor mezelf als DJ is het daarnaast belangrijk dat de set goed opgebouwd werd, met genoeg afwisseling tussen house en techno en dat ik genoeg nieuwe, onbekende of vergeten nummers heb gespeeld. Een combinatie van de twee is voor mij hét ideale recept!

Wil je vooral voortgaan met het organiseren van feestjes of de focus leggen op het draaien?

Liefst zou ik beiden willen combineren, wat volgens mij ook perfect mogelijk is. Wel is het draaien voor mij vertrouwd, terwijl ik mij bij het organiseren van evenementen op nieuw terrein bevind. Een evenwicht vinden tussen de twee is de uitdaging.

Wat is voor jou hét festival waar je ooit zou willen staan?

Er zijn heel veel festivals waar ik nog zou willen staan, maar als ik er één moet uitkiezen… Doe maar Awakenings in Amsterdam dan! Ik ben hier zelf ook jaarlijks aanwezig en de vibe die er hangt heeft mij al meerdere edities kippenvel bezorgd. Ook hun events in de befaamde Gashouder zijn van uitzonderlijke kwaliteit.

Veel succes nog en bedankt voor dit interview!

Graag gedaan!

Root Digital
maart 2015

KLANK

KLANK

 

Lees meer

Artist Interview: Adriatique

FEATURED (ENGLISH)

Een tikkeltje rauwer met Unleash

SYLVESTER BOON

Fotospecial: Kemizz

FEATURED INTERVIEW

Artist Interview: Reinier Zonneveld

FEATURED

Fotospecial: Lichtwaas

JAMES CHRISTOPHER WOODS

Fotospecial: Vlad Solovov

VLAD SOLOVOV

Onder de radar met KleinHouse

KATHLEEN CEULEMANS

EDGE: Een warme vibe in Piaf

ERAN AVINER

Artist Interview: Nastia

FEATURED INTERVIEW

In Order To Dance: R&S – Renaat Vandepapeliere

FEATURED INTERVIEW

Popperola & Ampere present: TEEN

TOM NYS

Artist Interview: Iris Menza

FEATURED INTERVIEW

Take Events: No-nonsense house & techno

Tom Vandenbulcke

Shht … Tell no One

FEATURED

HMEWRK: Kwaliteitshouse op donderdag

WIM, ROEL & NIELS

OPIUM: Hoe reizen een concept kan beïnvloeden

TIM MEIRESONE

SONDER: Een samenloop van verschillende verhalen

FRED & DYLAN

Klank @ Superdiesel & Trix

TOM LAUWERS

Ecstatic Open Air & Weekender

FEATURED

UNDER OPEN AIR

FEATURED

Taub Recordings – Fake That

FEATURED

KleinHouse Open Air: Ecologisch en duurzaam festival

KATHLEEN CEULEMANS

Konstruktiv: Multidisciplinary design in Antwerpen

FEATURED

Subkulture: Meer dan een agency

NICK

Warm Open Air | How I Work

FEATURED

Feiern

LAURENS MONDT

thumbnail fonik events

FONIK Events: Verbind mensen door muziek

DIEGO REMES

Klank Music & Notoir: Artist Interview

RAF & TOM

Zeplin: Nice people dancing to good techno music

VICTOR VERBAET

Magic Fridays notoir prisma surplus club808 nelson donck mathias theerens Root Digital

Magic Fridays

FEATURED INTERVIEW

Fancy Footwork: Shuttles & Foot Juice

KONICHIWA CREW

Music is Ours

FEATURED

Ecstatic

FEATURED INTERVIEW

Labyrinth Club Logo 1

Labyrinth Club

FEATURED INTERVIEW

flying pig

Flying Pig

ANDY BUNARTO

FLATFISH

FEATURED INTERVIEW