foto’s: Artur Eranosian

Wij hebben een festival altijd ervaren als iets “meer” dan een puur muzikale beleving. Het draait voor het KleinHouse-team om het samenbrengen van mensen met verschillende interesses en passies. Hoe vaak gebeurt het niet dat vrienden je aansporen om een nieuw nummer te beluisteren, naar een nieuw restaurant te gaan of een ongekende tentoonstelling te gaan bezichtigen? We willen hetzelfde type belevenis bieden aan onze bezoekers en daarom zijn wij op zoek gegaan naar relevante partners om dit samen mee te realiseren.

Wij zijn acht vrienden die elkaar hebben gevonden in onze hoofdstad, Brussel. Nochtans is niemand oorspronkelijk afkomstig uit Brussel, we vertegenwoordigen Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen, Limburg en zelfs Spanje. Door onze passie voor elektronische muziek zijn we naar elkaar toe gegroeid en samen beginnen citytrippen naar onder andere Amsterdam, Parijs, Londen om daar de music scène te ontdekken.

Groen, duurzaam en ecologisch open air festival

Net zoals vele projecten is KleinHouse Open Air ontstaan door veel te dromen en een gezellige babbel op café, waarbij we al snel tot de conclusie kwamen dat we onze dromen in realiteit wilden omzetten.

Sinds november 2014 zijn we volop bezig met de organisatie van KleinHouse Open Air. Één van onze absolute voorwaarden was om het festival in een rustgevende, groene omgeving te houden. Daarenboven zetten we ons volledig in voor het behoud van die groene omgeving, met ondersteuning van Natuurpunt & Ovam.

Het groene aspect is voor KleinHouse niet meer of minder dan een evidentie – we verweven het zoveel mogelijk in alle aspecten van de organisatie van het festival.

Om zeker te zijn dat we hiermee de juiste richting uit zouden gaan, zijn we naar Natuurpunt en OVAM toegestapt om ons advies te geven over duurzaamheid en ecologie. Zowel tijdens het event als ervoor en erna, doet KleinHouse er alles aan om de omgeving van het Noordkasteel in zijn pracht te behouden. Zowel voor als na het event zijn er opruimacties gepland, waaraan het volledige team met een aantal vrijwilligers zal deelnemen. Op 31 mei hebben we al voor een eerste keer het volledige terrein opgeruimd.

KH_Press

Fashionable & Arty partnerships

Onze bezoekers willen we aansporen het openbaar vervoer te nemen naar de locatie en ook onze communicatie is quasi volledig digitaal. Het gehele terrein is opgebouwd uit gerecycleerd materiaal, met ondersteuning van Organic Concept voor ons podium, daarnaast is alle andere decoratie door onszelf gemaakt met oude palletten en meubels. Al deze oude meubels brengen we achteraf naar Kringloopwinkels zodat alles terug opnieuw het circuit ingaat, met een minimum aan afval.

Voor fashion & lifestyle gaan we samen in zee met een gekende Antwerp-local, ScoopStore, gelegen in de Kloosterstraat. Inge, de eigenares, was onmiddellijk geïnteresseerd toen we naar haar toestapten en heeft haar enthousiasme ook kunnen overbrengen bij haar designers wiens creaties te zien zullen zijn gedurende KleinHouse Open Air.

Arthur Eranosian, bekend van exposities in Bozar en ook huisfotograaf bij De Morgen, heeft ons eveneens toestemming gegeven om gebruik te maken van zijn unieke beeldmateriaal als onderdeel van de beleving van het festival.

KH_Poster

Lokaal en internationaal talent

Op muzikaal niveau zullen we een mix van lokaal én internationaal talent bieden waar wij in geloven. Namen zoals Ejeca, Friend Within en Rampa zijn zeker geen kleintjes in de internationale house scène, maar hebben vandaag in België (nog) niet de naamsbekendheid die ze verdienen. Daarnaast hebben artiesten zoals Bonton (aka de helft van Ratman & Bobin), Bafana en Poldoore zeker hun strepen verdiend in Vlaanderen en Brussel – dat betekent niet dat wij ze geen duwtje in de rug kunnen geven. Tenslotte willen we ook aan aanstormend talent de kans geven om zichzelf te bewijzen via onze VI.BE-DJ-contest. Het is ongelooflijk hoeveel enthousiaste reacties we hierop hebben gekregen, op minder dan één week tijd hadden we al meer dan 120 deelnemers! Intussen is dat aantal al opgelopen tot 220. We hebben alvast heel wat pareltjes ontdekt.

Op dit moment ligt de focus dus volledig op de realisatie van een eerste, ijzersterke editie van KleinHouse Open Air. Dit neemt niet weg dat we nu al plannen maken naar komend jaar toe – het zou fantastisch zijn een tweede editie neer te kunnen zetten. Daarnaast hopen we op termijn samen met andere event-organisatoren in zee te kunnen gaan. Tenslotte draait het allemaal om het samenbrengen van mensen met dezelfde passie voor muziek.

> zie hier voor tickets te winnen!

Kathleen Ceulemans
juni 2015

KleinHouse

www.kleinhouse.be

  

RSVP 20 juni

Lees meer

Artist Interview: Adriatique

FEATURED (ENGLISH)

Een tikkeltje rauwer met Unleash

SYLVESTER BOON

Fotospecial: Kemizz

FEATURED INTERVIEW

Artist Interview: Reinier Zonneveld

FEATURED

Fotospecial: Lichtwaas

JAMES CHRISTOPHER WOODS

Fotospecial: Vlad Solovov

VLAD SOLOVOV

Onder de radar met KleinHouse

KATHLEEN CEULEMANS

EDGE: Een warme vibe in Piaf

ERAN AVINER

Artist Interview: Nastia

FEATURED INTERVIEW

In Order To Dance: R&S – Renaat Vandepapeliere

FEATURED INTERVIEW

Popperola & Ampere present: TEEN

TOM NYS

Artist Interview: Iris Menza

FEATURED INTERVIEW

Take Events: No-nonsense house & techno

Tom Vandenbulcke

Shht … Tell no One

FEATURED

HMEWRK: Kwaliteitshouse op donderdag

WIM, ROEL & NIELS

OPIUM: Hoe reizen een concept kan beïnvloeden

TIM MEIRESONE

SONDER: Een samenloop van verschillende verhalen

FRED & DYLAN

Klank @ Superdiesel & Trix

TOM LAUWERS

Ecstatic Open Air & Weekender

FEATURED

UNDER OPEN AIR

FEATURED

Taub Recordings – Fake That

FEATURED

KleinHouse Open Air: Ecologisch en duurzaam festival

KATHLEEN CEULEMANS

Konstruktiv: Multidisciplinary design in Antwerpen

FEATURED

Subkulture: Meer dan een agency

NICK

Warm Open Air | How I Work

FEATURED

Feiern

LAURENS MONDT

thumbnail fonik events

FONIK Events: Verbind mensen door muziek

DIEGO REMES

Klank Music & Notoir: Artist Interview

RAF & TOM

Zeplin: Nice people dancing to good techno music

VICTOR VERBAET

Magic Fridays notoir prisma surplus club808 nelson donck mathias theerens Root Digital

Magic Fridays

FEATURED INTERVIEW

Fancy Footwork: Shuttles & Foot Juice

KONICHIWA CREW

Music is Ours

FEATURED

Ecstatic

FEATURED INTERVIEW

Labyrinth Club Logo 1

Labyrinth Club

FEATURED INTERVIEW

flying pig

Flying Pig

ANDY BUNARTO

FLATFISH

FEATURED INTERVIEW