(foto’s: Kemizz)

Wat waren we blij toen we hoorden dat de KleinHouse familie dit jaar al iets vroeger uit hun winterslaap zou komen. Bijna een jaar is het geleden dat we voor het eerst over hen hoorden. Toen gewoon een leuk klinkende naam met een leuk idee: Een kleinschalig maar kwalitatieve open air in het groen van het Noordkasteel. Kathleen vertelt over de roots van de familie en wat de toekomst brengt.

Wij zijn een groep vrienden die elkaar jaren geleden hebben gevonden in Brussel door onze gezamenlijke passie voor elektronische muziek. De roots van KleinHouse liggen in Antwerpen, Oost- & West-Vlaanderen, Limburg en ook Spanje is vertegenwoordigd met Madrid en Granada.

We combineren onze passie voor muziek en eventorganisatie met full-time jobs – wat eerlijk gezegd niet altijd even gemakkelijk te bolwerken is. Gelukkig bestaat ons team (of onze familie zoals we onszelf noemen) uit zeven mensen met zeer diverse professionele achtergronden. Hierdoor brengen we kennis en ervaring uit zeer verschillende hoeken samen. Gecombineerd met een overdaad aan enthousiasme zorgt dit ervoor dat we als team sterk staan.

Off the grid

KleinHouse is gestart als een gezellige cafébabbel onder vrienden eind 2014. Die babbel hebben we afgelopen jaar in realiteit omgezet door voor de eerste keer KleinHouse Open Air op de terreinen van Noordkasteel Antwerpen te organiseren. Na ons eerste succesvolle event als party promotors, begon bij ons de goesting op te borrelen om ook te experimenteren met andere types van events.

Vanuit dat basisidee hebben we onze KleinHouse Sunday Brunch op poten gezet en zijn we onze eerste stappen aan het zetten in het Belgische club circuit met KleinHouse Off The Grid. We duiken dus het club circuit in. In de eerste plaats is het indoor en vooral iets meer underground. Het is voor ons een nieuw platform waarin we kunnen verkennen en experimenteren.

De eerste editie van KleinHouse Off The Grid vond begin maart plaats met als headliners Nuno Dos Santos en Konstantin Sibold.
Op 23 april brengen we Amsterdam naar Antwerpen met Job Jobse & Hunee. Deze tweede clubnight vindt, net zoals de eerste editie, plaats in Ampere.

12832387_1704939319790964_1492087756549035080_n

Net zoals op KleinHouse Open Air, dat dit jaar plaatsvindt op 11 juni 2016, willen we de muziekliefhebbers die naar onze events toekomen artiesten laten ontdekken waarin wij zelf geloven of misschien voor de eerste maal live aan het werk zien.

Gedurende KleinHouse Off The Grid wordt de aandacht nadrukkelijker gevestigd op de muziek dan op de totaalbeleving die we willen aanbieden op KleinHouse Open Air. Er is meer tijd en ruimte om ook andere interesses zoals food, fashion en kunst aan te boren dan gedurende een clubnight.

(foto: William Burnett)

Amsterdam in A’pen

Hun Choi (foto boven) een danceliefhebber noemen, is zwak uitgedrukt. De in Amsterdam wonende Duitse dj is een obsessieve dancemaniak. Choi houdt ervan om obscure danceplaten te zoeken en bijzondere vondsten te delen… met vrienden. Onder het pseudoniem Hunee maakt Choi uitdagende dancemuziek. Als dj is hij een plezier om naar te kijken, onvermoeibaar en superenthousiast tijdens elke gig. Je kan een brede variatie aan sounds verwachten, van house en disco tot afro en techno.

Job Jobse (foto onder) is de kroonprins van de legendarische club Trouw. Hij is ooit begonnen als programmeur om niet lang daarna furore te maken in de toiletten van de club die bijna een mythische reputatie heeft bereikt. Tijdens deze toiletgigs kon Job schaven aan zijn mixtechniek. Dat is ook het enige wat nog verbeterd kon worden, want Job heeft een gouden oor als het op het herkennen van juwelen van platen aankomt.

05-Job-by-Ilsoo_van_Dijk(foto: Ilsoo Van Dijk)

Nu, een aantal jaren later, is Job de toiletten ontstegen en is hij van kroonprins Trouw uitgegroeid tot kroonprins van het hele Nederlandse dj ensemble. Gigs over de hele wereld, labelmanager bij Life & Death, vorige week op Coachella, deze week in Ampere samen met KleinHouse.

Ik herlas onlangs het KleinHouse-artikel van afgelopen jaar. Er staat letterlijk in dat het fantastisch zou zijn een tweede editie neer te zetten en in zee te gaan met andere event-organisatoren. Het geeft ons echt rillingen om een jaar na datum te zien dat die twee dromen ondertussen realiteit zijn geworden.

Daarom is onze main focus vandaag om bij te leren uit onze eerste editie en in onze tweede editie te consolideren. Daarna zien we wel weer waar KleinHouse ons naartoe brengt. Boven alles blijft het de bedoeling plezier te hebben in het organiseren van events én mensen samen te brengen die dezelfde passie voor muziek delen.

Kathleen Ceulemans
april 2016

KleinHouse RSVP

Lees meer

Artist Interview: Adriatique

FEATURED (ENGLISH)

Een tikkeltje rauwer met Unleash

SYLVESTER BOON

Fotospecial: Kemizz

FEATURED INTERVIEW

Artist Interview: Reinier Zonneveld

FEATURED

Fotospecial: Lichtwaas

JAMES CHRISTOPHER WOODS

Fotospecial: Vlad Solovov

VLAD SOLOVOV

Onder de radar met KleinHouse

KATHLEEN CEULEMANS

EDGE: Een warme vibe in Piaf

ERAN AVINER

Artist Interview: Nastia

FEATURED INTERVIEW

In Order To Dance: R&S – Renaat Vandepapeliere

FEATURED INTERVIEW

Popperola & Ampere present: TEEN

TOM NYS

Artist Interview: Iris Menza

FEATURED INTERVIEW

Take Events: No-nonsense house & techno

Tom Vandenbulcke

Shht … Tell no One

FEATURED

HMEWRK: Kwaliteitshouse op donderdag

WIM, ROEL & NIELS

OPIUM: Hoe reizen een concept kan beïnvloeden

TIM MEIRESONE

SONDER: Een samenloop van verschillende verhalen

FRED & DYLAN

Klank @ Superdiesel & Trix

TOM LAUWERS

Ecstatic Open Air & Weekender

FEATURED

UNDER OPEN AIR

FEATURED

Taub Recordings – Fake That

FEATURED

KleinHouse Open Air: Ecologisch en duurzaam festival

KATHLEEN CEULEMANS

Konstruktiv: Multidisciplinary design in Antwerpen

FEATURED

Subkulture: Meer dan een agency

NICK

Warm Open Air | How I Work

FEATURED

Feiern

LAURENS MONDT

thumbnail fonik events

FONIK Events: Verbind mensen door muziek

DIEGO REMES

Klank Music & Notoir: Artist Interview

RAF & TOM

Zeplin: Nice people dancing to good techno music

VICTOR VERBAET

Magic Fridays notoir prisma surplus club808 nelson donck mathias theerens Root Digital

Magic Fridays

FEATURED INTERVIEW

Fancy Footwork: Shuttles & Foot Juice

KONICHIWA CREW

Music is Ours

FEATURED

Ecstatic

FEATURED INTERVIEW

Labyrinth Club Logo 1

Labyrinth Club

FEATURED INTERVIEW

flying pig

Flying Pig

ANDY BUNARTO

FLATFISH

FEATURED INTERVIEW